Tijdens de Dag van het kasteel 2017 werd Westland Klassiek uitgenodigd om op Historische Buitenplaats Ockenburgh te komen spelen.

Bij aankomst op het terrein was het al een drukte van belang. Veel dagjes mensen, gezinnen en meer kwamen af op de leuke activiteiten. We waren ook erg benieuwd hoe de buitenplaats er nu uit zou zien.

Het bleek een prachtig pand te zijn dat nog volop gerestaureerd wordt en hier en daar nog in de steigers staat. Een mooie kas, wat kraampjes met zelf gekweekte plantjes, schapen die geschoren werden en vooral: een prachtig landgoed met monumentale bomen, en een mooi onderhouden park. Er werd lekker gewandeld, gespeeld en genoten.

Buiten optreden is altijd een uitdaging voor een kamerorkest. Het geluid waait weg en de wind blaast de bladmuziek weg als je niet oppast. Desondanks was het, ook dankzij het geweldig mooie weer, heerlijk om op de buitenplaats te mogen spelen.

We hadden nog wel een klein probleempje: onze fluitiste Nicolien was verhinderd. Maar niet getreurd: Hans Tobel viel in en dat beviel ons prima!